İstanbul Üniversitesi E-Bülten - Mart 2020 Sayısı

Tüm dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Zorlu geçen bu mücadele aynı zamanda bir başkasını düşünmenin, birbirimize sahip çıkmanın, paylaşmanın, fedakârlık etmenin, sabır ve metanetin ne kadar önemli olduğunu hepimize bir kez daha gösteriyor. Mücadelenin en ön safında kahramanca çalışan doktorlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi; sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyim ile ülkemizin koronavirüs ile mücadelesinde çok başarılı uygulamalara imza atıyor, hastalara şifa dağıtıyor, gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Tıp Fakültemizin deneyimli hekimlerinden, binlerce tıp öğrencisinin yetişmesinde emeği olan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hocamızı da bu virüs nedeniyle kaybettik. Acımız çok büyük... Yine Tıp Fakültemizin bir başka deneyimli öğretim üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Kayacan hocamız da geçirdiği kalp krizi sonrası aramızdan ayrıldı. Her iki sağlık kahramanımıza da Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tıp camiasına başsağlığı diliyoruz.

İstanbul Üniversitesi koronavirüs ile mücadele kapsamında Tıp Fakültesi eliyle şifa dağıtırken, diğer yandan da eğitim öğretim hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için gereken bütün önlemleri gecikmeden aldı. Öğrenme yönetim sistemi kurularak 25 binden fazla ders içeriği sisteme yüklendi ve canlı dersler başladı. Öğrencilerimizin bu zorlu dönemde bilgiye daha kolay erişmelerini sağlamak için pek çok dijital kaynak erişime açıldı, İngilizce yayınlanan 7 adet kitabımız da okuyucuların hizmetine sunuldu.

Üniversitemiz web sayfasında çok kapsamlı bir “COVID-19 Aktüel Bilgilendirme Sayfası” bulunuyor. Sürekli güncellenen ve İngilizce versiyonu da devreye sokulan bu sayfalar, üniversitemizin bilimsel ve doğru bilgiyi topluma aktarma sorumluluğunun bir eseri... Üniversitemiz sahip olduğu tüm imkanları halkımızın hizmetine sunuyor, milli dayanışma ruhuna destek veriyor.

İstanbul Üniversitesi ailesine sağlık diliyor, en kısa sürede ülkemizin ve milletimizin selamete kavuşmasını temenni ediyoruz.

E-bültene ulaşmak için lütfen tıklayınız.

PDF versiyonuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Yaklaşan Etkinlikler

kongre dünden-bugüne-istanbul

Öğrenci Kongresi, “Dünden Bugüne İstanbul” Başlığı Altında 20-21 Nisan’da Düzenlenecek

biyoteknoloji sempozyum