3 Öğretim Üyemiz TÜBA-GEBİP Ödülüne Layık Görüldü

İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sibel Aylin Uğur İşeri ve Doç. Dr. Merva Soluk Tekkeşin TÜBA-GEBİP sağlık kategorisinde, Dr. Öğr. üyesi Halit Uyanık ise Sosyal Bilimler kategorisinde ödüle layık görüldüler.
Bir araştırma üniversitesi olmanın sonuçlarını bilimsel ve akademik çalışmalarıyla her zaman ortaya koyan İstanbul Üniversitesi başarılarına bir yenisini daha ekledi. İstanbul Üniversitesi Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Aylin Uğur İşeri ve İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Merva Soluk Tekkeşin TÜBA-GEBİP Sağlık Ödülleri kategorisinde ödül kazanırken, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Halit Uyanık ise TÜBA-GEBİP Sosyal Bilimler kategorisi ödülünü kazandı.

“Böylesine Prestijli Bir Ödülü Kazanmak Çok Değerli”
Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında TÜBA-GEBİP Sağlık Bilimleri Ödülünü alan Prof. Dr. Sibel Aylin Uğur İşeri, TÜBA-GEBİP ödülünün genç bilim insanlarının araştırmalarını desteklemesi ve şimdiye kadar yaptığı araştırmalara bir ödül niteliğinde olması ile son derece motive edici ve prestijli bir ödül olduğunu belirtti. Bu ödüle Türkiye Bilimler Akademisi tarafından layık görülmenin çok değerli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Uğur İşeri, “Bu ödüle 2019 yılında sağlık bilimleri alanında değer bulunan 3 kişiden biri olmak benim için çok heyecan verici oldu. Ödülün hem üniversitem hem bağlı bulunduğum kurum olan Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü hem de yıllardır araştırma yaptığım nadir hastalıklardan etkilenen kişiler için faydalı olmasını umuyorum” dedi.

“Bu Motivasyon Yeni Çalışmalarımıza Yansıyacak”
Oral Patoloji alanında TÜBA-GEBİP Sağlık Bilimleri ödülünü kazanan Doç. Dr. Merva Soluk Tekkeşin, “Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülünü tüm eğitim sürecini İstanbul Üniversitesi’nde tamamlayarak yetişen bir bilim insanı olarak, İstanbul Üniversitesi’ne kazandırmak çok onur ve mutluluk verici” şeklinde konuştu. Amacı; genç bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme olan bu programı kazanmanın yarattığı motivasyonla çalışmalarının daha da kuvvetleneceğini; hem ülkemiz hem dünya bilimine katkı sağlayacak yeni çalışmaların planlarına yansıyacağını vurgulayan Doç. Dr. Soluk Tekkeşin, şu ifadeleri kullandı: “Başta Sayın Rektörümüz olmak üzere tüm İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne sağlık bilimleri alanında, çalışmalarıma güvenerek bu bilim ödülüne aday gösterdikleri için teşekkürlerimi sunarım.”

“Sorumluluklarımızı Arttıran Bir Ödül”
Hukuk alanında TÜBA-GEBİP Sosyal Bilimler ödülünü kazanan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Halit Uyanık ise "Bu ödülü, yapmayı planladığım akademik çalışmalardaki sorumluluğumun artmasına ve bu sebeple daha güçlü bir motivasyona sebep olması dolayısıyla önemsiyorum” şeklinde konuştu.
2019 Yılı TÜBA-GEBİP Ödülleri, 30 Aralık günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine verilecek.

Haber: Tuğçe AYÇİN