İstanbul Üniversitesi'nden Çocuklara Moral Eğlencesi

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Gülümseyen Maskeler Anneler Ekibi tarafından düzenlenen “Hasta Çocuklar ve Anneleri için Moral Eğlencesi” etkinliği, İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Programın açılışını İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Pediatrik Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karakaş ve Gülümseyen Maskeler Gönüllü Anneler ekibi sorumlusu Aslı Döner gerçekleştirdi.

"Odalarımız Vefat Eden Çocuklar Anısına Yapıldı"

Çocukların ailelerinin birbirlerini sadece hastane koridorlarında görmelerinin ötesinde, yeni yıl öncesi böyle etkinliklerle de bir araya gelinmenin bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Döner şu ifadeleri kullandı: “Bu yıl yaptığımız etkinlikler arasında aramızdan ayrılan üç çocuğumuz için bir zekâ oyunu atölyesi ve iki tane oda düzenledik. Odalarımız vefat eden çocuklarımız Alperen Sönmez, Dursina Araz ve Ece Diz anısına yapıldı.”
Açılışın ardından Döner’e Prof. Dr. Karakaş tarafından plaket takdim edildi. Program, Gencer Savaş Bandosu ve cambaz gösterileriyle devam etti. Çocukların ve ailelerinin de eşlik ettiği etkinlikler; Çitlembik Abla ile Bubble Show gösterisi ve ses sanatçısı Hakan Eser’in sahne almasının ardından sona erdi.

Haber: Sedef Başak İKİEL, Ozan AYKUTALP