Rektörümüz Sultanbeyli’de Gençlerle Bir Araya Geldi

Sultanbeyli Belediyesi'nin düzenlediği “Rektörlerimiz Gençlerle Buluşuyor” etkinliğinin ilk konuğu İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak oldu.

Moderatörlüğünü Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in yaptığı etkinlik Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde, Keskin’in açılış konuşması ile başladı. Keskin, eskiden rektörlere ve genel sekreterlere ulaşılmasının, üniversite hakkında bilgi alınmasının zorluğundan bahsederek etkinliğin önemini belirtti. Keskin, İstanbul Üniversitesi’nin Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu söyleyerek İÜ Rektörü Ak’a teşekkürlerini sundu.

“Asli Görevimiz Gençlerle Birlikte Olmak”

Açılışın ardından devam eden etkinlikte Prof. Dr. Ak, Kendi eğitim hayatındaki deneyimlerinden bahsederek, eğitim sürecinde karşılaştığı zorlukları anlattı. Prof. Dr. Ak, İstanbul Üniversitesi ve kariyer planlaması ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Ak, “Bizim asli görevimiz gençlerle birlikte olmak. Böyle verimli bir program organize ettiği için Sultanbeyli Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Sultanbeyli, gençlerin ümitlerinin yeşerdiği, Türkiye’nin iddiası olan bir ilçe. Nüfusumuzun büyük bir kısmı genç nüfustan oluşuyor. Yani büyük bir beşerî sermayemiz var. Bu sermayemiz, gelecek adına gururumuz ve ümidimiz. Siz gençlerimizin de burada bulunması bize kararlılığınızı gösteriyor ve ülkemiz adına beni heyecanlandırıyor” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerle soru cevap kısmına geçildi. Etkinlik Sultanbeyli Belediye Başkanı Keskin’in Prof. Dr. Ak’a plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Haber: Elmas HACISALİHOĞLU