Üniversitemiz, Parçacık Fiziğinde Bilgisayar Uygulamalarına Ev Sahipliği Yaptı

Parçacık Fiziğinde Bilgisayar Uygulamaları Okulu, 3-7 Şubat tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nde gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı ve Engin Arık Fonu’nun destekleriyle düzenlenen Parçacık Fiziğinde Bilgisayar Uygulamaları Okulu, Türkiye'nin farklı üniversitelerinde fizik ve mühendislik alanlarında eğitim gören öğrencileri ve alanında uzman fizikçileri bir araya getirdi. Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda (BHÇ) proton çarpışmalarından elde edilen verilerin bilgisayar ortamında işlenmesi ve sonuçlarının elde edilmesi sürecinin lisans seviyesinde incelenmesinin amaçlandığı etkinlik kapsamında, alanda kullanılan çeşitli bilgisayar uygulamaları işlendi. Öğrencilerin bu uygulamaları kullanarak farklı deneylerden alınan gerçek verileri (OpenData) ve benzetimden gelen sanal verileri (Monte Carlo) analiz ettikleri etkinlikte, bu analizleri anlayabilmek için gerekli fiziksel ve matematiksel altyapıyı kuvvetlendirecek derslere de yer verildi.

Parçacık Fiziği Alanındaki Bağlantılar Kuvvetlenecek

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Bilgisayar Laboratuvarı’nda düzenlenen programda, öğrenciler yaptıkları bireysel analizlerin yanında grup çalışması yaparak sunumlar gerçekleştirdi. Parçacık Fiziğinde Bilgisayar Uygulamaları Okulu, öğrencilerin hem akademik bilgilerini hem de parçacık fiziği alanındaki bağlantılarını kuvvetlendirmesine olanak sağladı.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Haber: Tuğçe AYÇİN