Üniversitemiz Sektörel İş Birliği Anlaşması İmzaladı

İstanbul Üniversitesi ile Volitan Danışmanlık A.Ş. ve Ekol Grup Servis ve Yönetim Hizmetler A.Ş. arasında iş birliği protokolü, 13 Şubat’ta İstanbul Üniversitesi Rektörlük makamında imzalandı.

İş birliği protokolünün imzalanmasının öncesinde İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi hakkında bilgi verdi. İstanbul Üniversitesi’nin bir araştırma üniversitesi olarak araştırma merkezlerine büyük önem verdiğini belirten Prof. Dr. Ak, üniversite olarak sinirbilim, genetik, biyomühendislik gibi alanlarda önemli çalışmalar yaptıklarını aktardı. İstanbul Üniversitesi’nin İstanbul Tıp Fakültesi’nin yanı sıra, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Su Bilimleri Fakültesi, Fen Fakültesi, Onkoloji Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü gibi birimleriyle de tıbbi alanda büyük bilimsel çalışmalar yaptığını ve yetkin akademik kadrosuyla profesyoneller yetiştirdiğini kaydeden Prof. Dr. Ak, sanayi doktorası ve öncelikli alan çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. İstanbul Üniversitesi’nde YÖK 100/2000 Doktora Bursu programı kapsamında eğitim görmekte olan öğrencilerle önemli projeler gerçekleştirildiğini aktaran Prof. Dr. Ak, YÖK, TÜBİTAK ve yurt dışı bağlantılarının bir üniversite için oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oral Öncül, Kurumsal İletişim Koordinatörü Prof. Dr. Abdullah Özkan, Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alper Okyar ve İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden TETLab Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Leyla Türker Şener'in de katıldığı imza töreni programında Volitan Danışmanlık Kurucu Ortağı ve CEO'su T. Ufuk Eren ile Ekol Grup Başkanı Doç Dr. Mehmet Naci Efe de hazır bulundular. Tören plaket takdimi ve fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

Haber: Tuğçe AYÇİN
Fotoğraf: Hüseyin AKA