Yurt İçinden ve Yurt Dışından Gelen Fizikçiler İstanbul Üniversitesi’nde Buluştu

Prof. Dr. Ekrem Aydıner önderliğinde başlatılan Yüksek Enerji Fiziği, Astrofizik ve Kozmoloji (YEFAK) Çalıştayı’nın üçüncüsü, yurt içinden ve yurt dışından seçkin konuşmacıların katılımıyla İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yüksek Enerji Fiziği, astrofizik ve kozmoloji alanlarını bir araya getirerek ülkemizdeki araştırmacıları ve fiziğe gönül vermiş gençleri buluşturan 3. YEFAK Çalıştayı, İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. 3-5 Şubat tarihleri arasında 3 gün sürecek olan ve astrofizik, astrobiyoloji, kütleçekim teorileri, kara delikler, solucan delikleri, karanlık madde, karanlık enerji, parçacık fiziği, kozmoloji, matematiksel fizik, felsefe ve kozmoloji gibi alanları kapsayan çalıştayın ilk gününün açılış konuşmasını İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak gerçekleştirdi.

“İstanbul Üniversitesi Bir Bilim Yuvasıdır”

Konuşmasına bu toplantıyı düzenledikleri için Fizik Bölümü’nü kutlayarak başlayan Prof. Dr. Ak, sözlerini şöyle sürdürdü; “İstanbul Üniversitesi tüm kapasitesi ve imkanlarıyla bir buluşma yeri ve bilim yuvasıdır. Bir araştırma üniversitesi olarak çok sayıda uluslararası projeler yürütmekteyiz. Fizik Bölümü’nün düzenlediği Yüksek Enerji Fiziği, Astrofizik ve Kozmoloji Çalıştayı da önemli projelerden biridir.”

İstanbul Üniversitesi’nin fizik alanında iddiası en güçlü olan üniversitelerden biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ak, hem teori hem de uygulama alanlarına sahip olan fizik biliminin insanların hayatlarını kolaylaştırabilecek değerli bir alan olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ak’ın konuşmasını tamamlamasının ardından program yurt içinden ve yurt dışından katılan araştırmacıların konuşmalarıyla devam etti.

Haber: Esra Nur Dönmez
Fotoğraf: Başar Uzun