SUUDİ ARABİSTAN KÜLTÜR ATAŞESİ’NDEN REKTÖRÜMÜZE ZİYARET

Suudi Arabistan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Dr. Faisal Abdulrahman Osra İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ı makamında ziyaret etti.

İki ülke arasındaki eğitim alanında iş birliklerini ve kültürel etkileşim imkânlarını masaya yatırdı. Suudi Arabistan ve Türkiye'nin eğitim sistemleri üzerine karşılıklı bilgi alışverişi yapıldı. Ayrıca, Suudi Arabistan Kültür Ataşesi'nin İstanbul Üniversitesi ve Türkiye’de kurumlarla yürüttüğü kültür çalışmaları da ele alındı.

Ziyarette Suudi Arabistan ve Türkiye iş dünyasının, iki ülkenin üniversite mezunlarına yönelik bir araya gelerek ortak projeler geliştirmesi ve araştırma alanlarında iş birliği yapması konuşuldu. Fakülteler arası etkileşimler ve bilimsel çalışmalar konularında yapılabilecek ortaklıklara değinildi.

Ziyaret, hediye takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

Haber: Nisa Nur Özgür
Fotoğraf: Başar Uzun